header banner
Default

Crypto-investeerders gebruiken bitcoin, ethereum en andere cryptovaluta om Israël te helpen


Zaterdagochtend begon de terroristische organisatie Hamas met een reeks verrassingsaanvallen op Israël. Sindsdien is het officieel oorlog tussen Hamas en Israël. Helaas zijn er al vele burgerslachtoffers gevallen, maar gelukkig is Israël erg goed met techniek. Met een nieuw crypto-hulpfonds kun je cryptocurrencies doneren voor humanitaire hulp.

🎁 Cadeautje: Nederlands bedrijf geeft iedereen deze maand 2 maanden gratis mining Advertentie Rollman Mining

Oorlog in Israël

Volgens Al Jazeera claimde Hamas dat het op zaterdag alleen al 5.000 raketten heeft afgevuurd op verschillende steden in Israël. Zelfs de noordelijke stad Tel Aviv kwam onder vuur. Veel raketten zijn op burgerdoelen gevallen, zoals op woningen en ziekenhuizen. Hierna braken militanten van Hamas uit bij de grens met de Gazastrook. Daarna vielen zij plaatsen in zuid- en centraal-Israël binnen.

Israëlische autoriteiten melden volgens ABCNews dat er aan de kant van Israël ten minste 900 dodelijke slachtoffers en 2.600 gewonden zijn. Ook zou Hamas minimaal 100 burgers en militairen hebben gevangengenomen en hebben teruggebracht naar Gaza. De organisatie dreigt de gegijzelden om het leven te brengen.

Advertisement

Humanitair crypto hulpfonds voor Israël

Op maandag heeft de Israëlische crypto-industrie Crypto Aid Israel opgericht met hulp van verschillende lokale crypto-bedrijven, waaronder de Israeli Blockchain Association en Fireblocks. Met dit hulpfonds kun je humanitaire hulp bieden door cryptocurrencies te doneren.

Er is ondersteuning voor bitcoin (BTC), ethereum (ETH), Tether’s USDT, Circle’s USDC en andere ERC20-tokens. Later zal ook ondersteuning voor andere cryptocurrencies worden toegevoegd. Welke dit zullen zijn is nog niet duidelijk, maar het totaal moet uitkomen op ongeveer twaalf stuks.

Crypto-custodian Fireblocks zal volgens BeInCrypto de fondsen beheren, en verschillende Israëlische banken hebben aangekondigd te helpen met het omzetten van crypto naar fiat-valuta.

De adressen die het fonds noteert hebben op het moment van schrijven ongeveer 20.000 Amerikaanse dollar aan cryptocurrencies. Volgens AICoin hebben de adressen in totaal omgerekend al 41.000 dollar opgehaald.

Israeli local crypto community leaders established Crypto Aid Israel to provide humanitarian aid to Israeli citizens displaced by the war.

Crypto Aid Israel has published four donation wallet addresses, raising approximately $41,000.#CryptoAidIsrael #Israel #war pic.twitter.com/bmYRx0gHeS

— AICoin (@AICoincom) October 10, 2023

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis Advertentie Bitvavo

Crypto schiet te hulp bij humanitaire rampen

Het is niet voor het eerst dat het nut van cryptocurrencies en blockchain zich laat blijken. Ook toen Rusland Oekraïne binnenviel ontpopte zich al snel een crypto-hulpfonds. Toen was de overheid hier zelfs bij betrokken. Ook toen Turkije begin dit jaar met een enorme aardbeving kampte kwam de crypto-industrie te hulp, en in Nigeria hebben 1.000 dorpen drinkwater dankzij bitcoin-donaties. Weliswaar vormen traditionele donatiepunten zoals Giro-555 nog steeds de grootste bron van hulp, maar alle beetjes helpen.

Sources


Article information

Author: Crystal Edwards

Last Updated: 1698477961

Views: 1169

Rating: 4.7 / 5 (56 voted)

Reviews: 96% of readers found this page helpful

Author information

Name: Crystal Edwards

Birthday: 1973-11-14

Address: 422 Lori Grove Suite 399, Port Samanthaport, TX 18545

Phone: +3599195763637758

Job: Forester

Hobby: Writing, Gardening, Robotics, Snowboarding, Horseback Riding, Motorcycling, Role-Playing Games

Introduction: My name is Crystal Edwards, I am a unwavering, vibrant, honest, frank, artistic, Open, resolute person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.